Vælg en side

Alle akvarier har nu kørt 7 måneder. De køre alle fint, og der er i de fleste godt gang i familie forøgelsen, med flere kuld unger. Jeg har i gennem de sidste måneder kørt med vandskifte hver uge på 10%. Jeg har dog ca. hver 1 1/2 måned lavet et større vandskifte på 20%.

Ved denne måling, da jeg skulle kalibrere den PH måler jeg har brugt i hele testen (Weipro PH2000 PH Tester) gav den ret store udslag i forhold til PH4 og PH7 væsken. Den har kun en kalibrerings mulighed og når den blev indstillet på 7, målte den 4.86 på PH4 væsken. Jeg lavet et par test målinger i akvarierne og der målte den imellem 0,3 – 0,6 under de sidste målinger. Jeg har næsten lige fået købt en helt Ny HM Digital COM-300 som var planten jeg vil bruge til kontrolmålinger. Den er taget i brug og denne måling er derfor lavet med en HM Digital COM-300. Den har dog kun en decimal forhold til Weipro som har 2, men målingerne ligger tæt på sidste målinger.

TDS

7 måneders målingerne

SoilTDS
1. ADA Aqua Soil Amazonia II324 uS
2. GlasGarten Environment Aquarium Soil329 uS
3. Ibaraki Akadama314 uS
4. JBL ProScape ShrimpSoil290 uS
5. Shirakura Red Bee Sand304 uS
6. Tropica Aquarium Soil303 uS

PH

7 måneders målingerne

SoilPH
1. ADA Aqua Soil Amazonia II6.3
2. GlasGarten Environment Aquarium Soil5.7
3. Ibaraki Akadama5.9
4. JBL ProScape ShrimpSoil6.4
5. Shirakura Red Bee Sand6.3
6. Tropica Aquarium Soil6.3

Målingerne har været lavet på lidt forskellige tidspunkter af dagen. Jeg har haft en PH måler siddende i en af akvarierne og jeg syndes at den har svinget lidt alt efter hvornår på dagen jeg har kigget. Jeg vil i den nærmeste fremtid prøve og lave kontrol målinger over hele dagen på alle akvarierne, og måle og de alle kan holde en stabil PH over hele dagen.

PH målinger for alle månederne

Rejerne

Her er 2 små videoer af af af akvarierne.